Szanowni Państwo
Informujemy, iż opinie dotyczące funkcjonowania Olsztyńskiej Sieci Komputerowej KORMORAN-NET można dodawać na stronie Internetowego Biura Obsługi Klienta iBOK – 
Państwa opinia zostanie wyświetlona automatycznie a nazwisko zostanie zanonimizowane.
Dziękujemy za wszystkie przesłane opinie.

  • Marek********** (mężczyzna, 31-40 lat) Dodano: 05-11-2016 w kategorii: opinie-kormoran-net

Mimo zmiany miejsca zamieszkania jestem z Wami już od wielu lat. Profesjonalizm i indywidualne podejście do każdego problemu to ich drugie i… trzecie 😉 imię. Filmy online odpalają się bardzo szybko a na tym zależało mi najbardziej i nie ma związku to, że w tle komp zasysa mi torrenty.


Po przejściach z dużymi firmami, których mam dość, będę zawsze polecała takie małe lokalne inicjatywy. Dobry kontakt bez żadnych infolinii i innych korporacyjnych „udogodnień”. Z usług jestem zadowolona.


  • Jacek********** (mężczyzna, 41-40 lat) Dodano: 22-12-2016 w kategorii: opinie-kormoran-net

Jestem w sieci Kormoran już prawie 15 lat, czyli niemalże od samego początku. Płacę od chwili przyłączenia do sieci 30 zł miesięcznie. Z każdą nową umową prędkość mojego internetu jest podwyższana a cena pozostaje bez zmian. Z tego co pamiętam w 2003 roku była to prędkość 128 kb/s, teraz mam w tej cenie 100 Mb/s. W czasie tych wszystkich lat zdarzały się przerwy w dostępie do sieci, ale nie trwały one nigdy długo i przeważnie były związane z modernizacją sieci. Poleciłem internet moim sąsiadom i nie najadłem się wstydu a wręcz podziękowali mi za polecenie. Oby tak dalej.


  • Bartosz********** (mężczyzna, 19-30 lat) Dodano: 28-12-2016 w kategorii: opinie-kormoran-net

Kilka miesięcy temu wynająłem z kolegami mieszkanie w domku na Osiedlu Mazurskim i podpisałem nową umowę na internet 60 mega. Internet działa stabilnie a co najważniejsze jest dużo szybszy niż to co miałem do tej pory.   Do teraz nie miałem żadnych przerw w dostawie internetu. Moi koledzy z mieszkania eksperymentowali jeszcze z jakimś internetem LTE, ale w końcu dali sobie spokój i w tej chwili składamy się ja jeden abonament i korzystamy z mojego internetu a mimo to nic się nie zapycha i nie przerywa. Jedyny minus to czekałem prawie tydzień na podłączenie a i tak szczerze polecam.


  • Grzegorz********** (mężczyzna, 19-30 lat) Dodano: 11-01-2017 w kategorii: opinie-kormoran-net

Od trzech lat jest wszystko OK. Internet zawsze jest. Na przestrzeni tego czasu było kilka awarii, ale reakcja firmy na nie była bardzo szybka. Cena  za najszybsze łącza mogłaby być nieco niższa i byłoby w ogóle super. Moja ocena – mocna czwórka.


Internet szybki, niezawodny , polecam każdemu!


  • Wojciech********** (mężczyzna, 41-50 lat) Dodano: 12-02-2017 w kategorii: opinie-kormoran-net

Mam internet od wielu lat. Bardzo niska awaryjność, duże możliwości negocjowania cen przy podpisywaniu nowej umowy. Usterki usuwane szybko i przez kompetentnych serwisantów.


Internet działa dobrze, ale jest trochę drogi i przy umowie studenckiej trzeba dodatkowo płacić za ruter.


  • Krzysztof********** (mężczyzna, 31-40 lat) Dodano: 14-04-2017 w kategorii: opinie-kormoran-net

Szukałem firmy, która zainstaluje mi monitoring i udostępni go przez Internet. Pan Karol był na tyle elastyczny że podpisałem umowę na Internet i na monitoring w bardzo przystępnej cenie. Dzięki dużej prędkości wysyłania mam możliwość podglądu monitoringu w jakości HD na swoim telefonie (działa również na żony iPhonie). Poza godzinami pracy wysyłane są do mnie sms’y kiedy w monitoringu pojawi się jakiś ruch – bardzo przydatna funkcja. Z całą stanowczością polecam usługi firmy Kormoran.


  • Łukasz********** (mężczyzna, 19-30 lat) Dodano: 17-05-2017 w kategorii: opinie-kormoran-net

Podłączyłem testowo internet z firmy Kormoran na Osiedlu Mazurskim. Faktycznie usługa podczas dwutygodniowego testu była na wysokim poziomie, bałem się co będzie jak podpiszę umowę, ale nie zawiodłem się i mam już internet od kilku miesięcy i nadal jestem zadowolony jeżeli chodzi o stabilność i prędkość, która jest niezmienna nawet w godzinach szczytu. Jeżeli chodzi o cenę, to powiem krótko – trzeba negocjować bo co innego cennik a co innego się dogadać na jakąś indywidualną ofertę. Ja wynegocjowałem 150Mb/s w cenie 40 zł,  więc raczej nie mogę narzekać na cenę 🙂 Takie podejście do klienta mi się podoba, polecam.


  • Radosław********** (mężczyzna, 19-30 lat) Dodano: 17-05-2017 w kategorii: opinie-kormoran-net

Szybka i fachowa obsługa, instalacja tego samego dnia co zgłoszenie. Internet z prędkością 300Mb/s w cenie 30 zł i to po światłowodzie, więc nic dodać nic ująć. Polecam.